Tájékoztató a folyószámla-kivonat kiküldésérõl

ART

Nyomtatás
Forrás: www.apeh.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2011. július 11-én kezdi meg a 2010. évi folyószámla‑kivonatok kiküldését 1 millió 462 ezer adózónak. A folyószámla‑kivonat arról tájékoztatja az adózókat, hogy az adóval, járulékkal és illetékkel kapcsolatban milyen tartozásaik, illetve túlfizetéseik állnak fenn. Nem kapnak értesítõt azonban azok a személyek, akiknek az adószámlája 1000 forintot el nem érõ tartozást vagy túlfizetést mutat.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Tájékoztató a folyószámla-kivonat kiküldésérõl

A NAV 863 ezer adózó számára a folyószámla-kivonat mellett pótlékértesítõt is küld. Ezt az értesítõt azok az adózók kapják meg, akik tavaly késedelmesen teljesítették valamely fizetési kötelezettségüket, és ezért az adóhatóság késedelmi pótlékot állapított meg a terhükre, melyet 2011. november 15-ig kell megfizetniük.

Azok az adózók, akik a bevallásukat elektronikus úton nyújtották be, nem papír alapon kapnak értesítést, hanem az Ügyfélkapun keresztül folyószámlájuk állapotát folyamatosan lekérdezhetik, pótlékértesítõjüket pedig várhatóan augusztus elejétõl tekinthetik meg.

Amennyiben az adózó nem ért egyet az értesítésben foglaltakkal – például olyan befizetést igazoló csekk van a birtokában, amely nincs könyvelve a folyószámlán –, akkor célszerû észrevételt tennie a folyószámla-kivonatra vagy a pótlékértesítõre. Az észrevételt az érintettek személyesen, írásban, vagy – ha az adózó rendelkezik a szükséges azonosító kóddal – az adóhatóság ügyintézõ contact centerén keresztül telefonon is megtehetik.

***

ÖNADÓZÓ újság - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra