Az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség (belföldi összesítő jelentés)

ÁFA

Nyomtatás
Forrás: www.nav.gov.hu | Szerző: NAV

Címkék: online számla


Az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség az adóalany által kiállított, kibocsátott mindazon számlát érinti, melyre az Áfa tv. szabályai vonatkoznak.

Az értékesítő adóalanyt, mint számlakibocsátót, online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség terheli, amit
• nyomtatvány használatával kibocsátott számlákról – a NAV erre a célja biztosított elektronikus felületén – 4 napon belül, vagy ha a számla adótartalma eléri vagy meghaladja az 500.000 forintot, akkor 1 napon belül kell teljesítenie
• számlázó programmal – számlázási funkcióval rendelkező programmal – kiállított számlák adattartalmáról azonnal, külön jogszabályban95 meghatározott módon, gép-gép kapcsolattal kell teljesítenie.

Az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség az adóalany által kiállított, kibocsátott mindazon számlát érinti, melyre az Áfa tv. szabályai vonatkoznak.

A számlákkal összefüggésben az adólevonási jogot gyakorló, számlabefogadó adóalanynak is van belföldi összesítő jelentés-tételi kötelezettsége termék beszerzése, szolgáltatás igénybevétele, illetve előleg fizetése esetén. Ezt az áfabevallásban, a 2465 jelű nyomtatvány M lapjain kell megtennie. E kötelezettség alól mentesül az az adóalany, aki (amely) bevallási kötelezettségét az eÁfa rendszer használatával teljesíti.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra