Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

kft tag-kereskedő tanfolyam


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gombeva 2018-09-22 21:05:10

Tisztelt Attila!
Egyszemélyes kft tagja (ügyvezető) egy jövő évben tervezett bolti, esetleg mozgóbolti tevékenységhez kereskedő tanfolyamra íratkozott be. Erről számlát kért, valamint a tanfolyamhoz hozzátartozó kötelező alkalmassági vizsgálatról is. Kérdésem az lenne, hogy könyveljem le ezt a két számlát? Kell-e adózni utána (szja 1,18*0,15, eho 1,18*0,195)? Vagy adómentesen, mint oktatás, képzés elszámolhatom ktg-ként és az alkalmassági igazolásról a számlát?
Kérem szíves segítségét ezzel kapcsolatosan. A tevékenységhez, amit végezni akar, eladó, kereskedő vagy boltvezető végzettség elengedhetetlenül szükséges. Magukat a TEÁOR számokat jövőre fogjuk felvenni, amikor már a bizonyítvány megvan, utána kezdi el a tevékenységet az ügyvezető.
Segítségét előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Anikó

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-23 19:33:37

Kedves Anikó,
A közeljövőben tervezett tevékenységhez szükséges tanfolyam és az ahhoz szükséges alkalmassági vizsgálat díja elismert ráfordítás a vállalkozásnál és nem adóköteles jövedelem a magánszemélynél (Szja tv. 4.§ (2a)). A békesség kedvéért indokolt már most felvenni az új tevékenysége(ke)t.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra