Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

1208-as mizéria


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

eva965 2012-09-06 16:54:53

Sziasztok!
Bocsi, hogy ezzel a nullás mizériával nyitottam új oldalt, de gondolom sokan vagyunk akik nem értek még a végére!
Szóval én ma megpróbáltam elkezdeni rendbe tenni azt az egy néhány céget akinél NY-est adtam be a nullás 1208-as helyett. Csak, hogy most futottam bele egy olyan problémába, hogy egy főállású egyéni vállalkozó a társas vállalkozás ügyvezetője aki a vállalkozásnak rész tulajdonosa is egyben. Tehát járulékot a főállása mellett mint egyéni vállalkozó fizet. Nos a 1208-as M oldalon nem engedi, hogy 5-ös adószám kezdettel írjak be adatot, mivel csak 1-es és 2-es kezdetű lehet a kitöltő program szerint. Nos akkor most hogyan tovább? Végül is akkor milyen társas vállalkozókról kell adatot szolgáltatni az M-es nyomtatványon? És akkor tovább megyek, és kérdezem, hogy mi van akkor ha valaki társas vállalkozás ügyvezetője, de ne adj isten egy egyéni vállalkozónál munkaviszonya van fő állásban akkor, Őt hogyan lehet lejelenteni, hiszen az adószám itt sem 1-es és 2-es kezdetű?

Témanyitó hozzászólás

Összesen: 0 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra