Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

1258 Önellenőrzés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Timcsi 2015-09-17 14:57:42

Egy kis segítséget szertnék kérni a 1258 bevallással kapcsolatosan. Véletlenül az egyik hónapra járulékösszeg lett bevallva, de nem kellett volna, mert az egyéni vállalkozó TP-n volt. Így a 1258-03 önellenőrzési lapon a c, d oszlopokat, és az 1,2,6,7,8 sorokat mínuszos előjellel töltöm ki, az eredi bevallott összeggel egyezően? Segítségüket köszönöm!
Timea.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2015-09-18 07:33:22

Tímea,
Nem akarok ünneprontó lenni, de a Tbj. 29.§ (4) bekezdése a "nem köteles" kifejezést használja, ami az én közepesen fejlett magyar nyelvi tudásom szerint azt jelenti, hogy ha akarom alkalmazom, ha akarom nem. Azaz ez egy választás eredménye, amit viszont nem lehet az Art.szerint önrevízióval utólag helyesbíteni.
Ha átlépünk ezen a szerintem átléphetetlen bevezetőn, akkor egyébként igen, minden tétel negatív számmal jelenik meg az önellenőrzési lapon és a 02-es oldalon jelölöm a kieső időt.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra