Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

1871 bevallás 01-02 lap


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

taxmanbt 2018-09-10 17:14:48

Tisztelt Önadózó!
A 1871-es bevallás 01-02 lapon több mérlegsor sincs feltüntetve így például a tőketartalék és az elhatárolások. Ezek szerint ezeket nem kell megadni? Ha csak a bevallás szerinti mérlegsorok összegét írom be, akkor ellenőrzéskor figyelmeztet hogy az egyenlőség két oldala nem feltétlenül azonos, mondjuk ettől még be lehet küldeni a bevallást. Azt szeretném kérdezni hogy a tőketartalékot és a passzív időbeli elhatárolást ne írjam hozzá az eredménytartalék ill. a rövid lejáratú kötelezettségek sorhoz?

Köszönöm. Taxman

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-10 18:37:10

Taxman,
Valóban, a 71-es bevallás csak bizonyos adatokra kíváncsi, semmiképp nem olyan teljes adattartalmú nyomtatvány, mint a 29-es. Semmiképp ne írja hozzá, mert nem az, ezek az adatok kimaradnak a bevallásból.
papattila

Szakértői hozzászólás

taxmanbt 2018-09-11 13:36:41

Tisztelt Pap Attila,

köszönöm.
Taxman

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra