Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

1965M lap


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

level07 2019-04-18 06:23:43

T. Önadózó!
Kft negyedéves Áfa bevalló. Nagyobb értékű gépet vásárolt, melynek az áfa tartalma meghaladja a 100eFt-ot. Előleg számla került kiállításra 02. hóban 02. havi keltezéssel és teljesítéssel, majd a végleges számla is elkészült 02. havi teljesítéssel, 03. havi számla keltezéssel, és ezen a számlán kinullázódtak az értékek. A problémát a 1965M lap kitöltése okozza. Hogyan kell az M lapon e két számlát feltüntetni? Vagy csak az előleg számlát kell beírni, ahol szerepel az adóalap, áfa, végösszeg? Köszönöm a választ, Magdi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-04-19 05:42:27

Kedves Magdi,
Elegendő az előleg számlát szerepeltetni az M-es lapon.
papattila

Szakértői hozzászólás

Szilvasiepito 2019-04-23 14:52:26

T. Önadózó!
Hogyan kell helyesen feltüntetni az ÁFA bevallás M lapon a 100.000 Ft-ot meghaladó ÁFA tartalmú számlát,
ha a befogadott számla ÁFA tartalma meghaladja az összeghatárt, de én a bevallásomban nem, vagy nem teljes egészében gyakorlom az ÁFA levonási jogot?
Köszönöm a válaszát! Zsuzsa

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-04-24 05:28:30

Kedves Zsuzsa,
Ha nem gyakorolt levonási jogot az adott számlára (praktikusan nem szerepel a tétel a bevallás érdemi részében), akkor nem kell/nem lehet róla adatszolgáltatni az M-es lapon. Ugyanakkor ha csak részben is levonási jogot gyakorolt és a számlán szereplő áthárított áfa eléri vagy meghaladja a 100eFt-ot, akkor az M-es lapon a teljes áfa-ról kell adatszolgáltatni, függetlenül attól, hogy Ön milyen részben gyakorolt levonási jogot.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra