Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

2013-as áfa


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Netvestor 2017-10-16 16:05:30

Tisztelt Szakértő!
Egy 2013-as alvállalkozói számla áfája követelésre lett könyvelve, nem lett visszaigényelve. Két könyvelőváltás után jött rá a cégvezető, hogy ez a tétel még ott "lóg". Az áfa törvény szerint az adott időszakra kell beadni az önellenőrzést, nem állíthatom be a mostani bevallásba. Az önellenőrzés kapcsán egy nagyobb visszaigényelhető áfa lesz bevallva és az adott időszak is anno következő időszakra átvihető, levonható áfával zárt. Elég-e csak egy 2013-as önellenőrzés, vagy végig kell önellenőrizni az összes bevallást addig, amíg a mínusz el nem fogy? Mert ha igen, akkor kb. 30 havi bevallást fog érinteni.
Várom megtisztelő válaszát.
Köszönettel:
Zsóka

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-10-17 06:08:24

Zsóka,
Szerencsére két lehetőség van: 1. az Ön által felvázolt önellenőrzés, ami kétséget kizáróan értelmetlen lenne a 30db-os további önellenőrzési lavinával 2. a 2013-as teljesítésű számla esetében még alkalmazható a régi szabály, azaz az 5éves elévülési időn belül bármikor gyakorolható az áfa levonási jog, azaz akár a soron következő bevallásban is szerepeltetheti.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra