Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

2018-as előleg számla


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

evike.nyika 2017-12-05 09:43:02

Tisztelt Attila!

Az első kérdésem az lenne, hogy az egyik Kft hozott egy számlát ami előlegről szól és a teljesítési dátuma 2018-as míg a számla kelte 2017-es. Ezt valamilyen módon kell szerepeltetni a 2017-es főkönyvben vagy mivel a 2018-at érinti így csak abban az évben kell?

Illetve ugyan ez a cég részt vett egy oktatáson amit kiszámláztak neki, majd ennek egy részét egy másik cég úgy vállalta át hogy ennek a Kft-nek ki kellett számláznia költségtérítésként. Az lenne a kérdésem, hogy ezt esetleg tevékenységbe nem kell-e felvenni?

Köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-12-05 15:45:01

1. Nem lehet, mivel a 2018-as teljesítési dátum azt feltételezi, hogy az előleg kifizetése is csak 2018-ban fog megtörténni, így nincs olyan gazdasági esemény, amit 2017-ben kellene könyvelni.
2. Nincs szükség új tevékenység felvételére, a költségtérítés e nélkül is kiszámlázható.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra