Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

5 %-os Áfa


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

balu 2018-06-27 20:26:57

Ital szolgáltatás(TEÁOR:5630 03)A vállalkozó téves értelmezés miatt 5 %-os Áfá-t üt a pénztárgépbe.Ezt kb 10 napig végezte, időközben rájött, hogy neki ezt nem lehet.Kérdésem,ezt, hogyan lehet az ÁFA bevallásban korrigálni, az adatok már bementek a NAV-hoz. Nagyon jó lenne ezt még a második negyedéves bevallás előtt rendezni.
Köszönettel: Mária

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-06-29 05:55:26

Mária,
A lényeg, hogy az áfa bevallásba a helyes adómértékkel kerüljön bele. Sajnos a nyugtákkal már nincs mit kezdeni, azok nem módosíthatók, mulasztási bírsággal súlythatók. Az persze igaz, hogy e miatt ellenőrzésre számthat, mert 1. az online gép adatszolgáltatásával nem fog megegyezni a bevallás 2. nem fizet ez után turisztikai hozzájárulást, aminek a NAV távolról még nem látja az okát.
papattila

Szakértői hozzászólás

balu 2018-06-29 10:24:09

Köszönöm szépen !

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra