Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Adó könnyítés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

duromarta 2020-03-19 16:26:53

Attila! A most bejelentett adóváltozás szerint, a bérből 15%szja-t kell levonni. Szochó nem lesz és szakképzési sem, ny.járulékot sem kell levonni és a munkáltató fizet 7.710 eü.szolg járulékot? Ezt már a márciusi bér után kell alkalmazni ?Kivát kell fizetni majd a márciusi bér után? A bruttó bér csak szja-val csökken az egész márciusi bér után.? Márti

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-03-19 19:59:41

Márti,
Majdnem: a munkáltató nem fizet semmit, a dolgozótól pedig csak az szja-t és a 4%-os egészségbiztosítási járulékot (legfeljebb havi 7.710Ft összegben) kell levonni. Ez már a márciusra kifizetett munkabérre is alkalmazható. Olvasatomban ez nem vonatkozik a kivára, hiszen az más adót is tartalmaz.
pattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra