Gyorskérdés
AIR - adózó és az adóhatóságok, képviselet, adóigazgatási eljárás, ellenőrzés, jogorvoslatok

Adóhátralékos cég másik cégből számláz


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

trendzrt 2023-04-05 09:06:00

Kedves szakértő !
Egyik alvállalkozónk bankszámája NAV inkaszó alatt van, adó hátralék miatt. Már ezt megelőző cégével is volt hasonló eset.
Nem akar a cégéből számlázni. A tulajdonos ügyvezető kiváltotta az egyéni vállalkozói igazolványt és a továbbiakban szerződéssel innen akar számlázni az elvégzett munkák után. Helyesen járunk e el ha megtagadjuk az új szerződés kötést az egyéni vállalkozással? Lehet ebből nekünk problémánk? Vagy az elvégzett munkát az egyéni vállalkozó leszámlázhatja felénk.
Sajnos építőipari területen nehéz másik normális partnert találni.
köszönöm válaszát

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-04-06 05:19:26

A cégként szerződött, majd cégként elvégzett munkát nem lehet szabályosan egyéni vállalkozóként kiszámlázni, ez fiktív számlázás lenne. Helyesen teszik, ha megtagadják az így esetlegesen kiállított számla befogadását. Ugyanakkor nincs jogszabályi akadálya a szerződésük módosításának, de csak a jövőre nézve.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra