Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Adomány gyűjtés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

krita 2017-07-24 13:08:34

Tisztelt Pap Attila!

Egyesületünk bérel egy épületet ahol az épületben folyamatosan ki van helyezve egy adomány gyűjtő doboz. Az lenne a kérdésem ez szabályos így, mi mint egyesület gyűjthetünk név nélkül is adományt az egyesület részére?
Előadókat is szoktunk hívni akik ingyenesen tartják az előadást ekkor sem szoktunk belépőt szedni de az adománygyűjtőbe szoktak dobni a látogatok
ebbe a NAV beleköthet?
Köszönettel
Kukuják Rita

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-07-24 16:30:50

Rita,
Nem tiltja ismereteim szerint jogszabály, hogy ilyen módon gyűjtsenek adományokat. Fontos, hogy úgy szabályozzák az adomány kezelését, hogy a lehető legkisebb legyen a visszaélés lehetősége. Érdemes azonban belemosolyogni az oroszlán képébe: kérjenek írásbeli iránymutatást a NAV-tól a szabályozást illetően, ezt betartva már ők sem akadékoskodhatnak.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra