Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Adószám felfüggesztés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Netvestor 2017-08-22 11:37:03

Tisztelt Szakértő!
Az egyik Bt. egy éve nem fizette be az 50e forintos tao tartozását. Most levélben kiértesítette a NAV, hogy ha nem fizeti be, akkor előbb felfüggesztik, majd törlik az adószámát. Mi van azután, ha törlik az adószámát? Törlik a céget a nyilvántartásból és vége, vagy azért ez annál hosszadalmasabb és bonyolultabb eljárás? Gondolom, a bt. beltagtól behajtják az adó hátralékot.
Felszámolási eljárás indul a cég ellen? Kirendelnek felszámolót és hónapokig tartó procedúra következik? A cégnek nincs vagyona és nem folytat bevételszerző tevékenységet.
Várom megtisztelő válaszát.
Üdvözlettel: Zsóka

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-08-22 18:58:33

Zsóka,
Az adószám törlésével egyidejűleg a NAV értesíti a cégbíróságot, hogy indítsa meg a kényszertörlési eljárást. A kényszertörlési eljárás teendőiről a NAV honlapján információs füzet található. Bt-ről lévén szó, a beltag korlátlan felelősséggel bír, így a beragadt adótartozást neki kell megfizetnie.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra