Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Adószám törlés után bevallások, beszámoló


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

c.g.zs. 2017-05-26 16:35:32

Tisztelt Szakértők, szeretném segítségüket kérni, hogyan kell helyesen eljárni a bevallások tekintetében, és a mérlegbeszámoló elkészítésénél: Kft adószámát törölték,felfüggesztés után 2016.11.30.-val,kényszertörlési , felszámolási eljárás még nincs ma sem. Bevallások: be kellett küldeni már 1671-es kell, M kóddal, 2016.01.01.-11.30.-ig, 1601-es, Áfabev erre az időszakra? A Mérleg-beszámoló időszaka mi lesz, hiszen még nem szűnt meg a cég, létező, törölt adószámmal?.Mit készítek a 2016.12.01.-12.31.időszakra? Nagyon szépen köszönöm a választ.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-05-28 08:11:19

Nagyon bátortalan vagyok a témában, mert annyit sok értelmetlenséggel találkoztam, hogy le sem tudom írni :((
Tapasztalatom szerint ilyenkor először is ki kell deríteni a NAV-nál és a Cégbíróságnál (egyik sem hagyható ki, mert ez a két mumus egymástól függetlenül tesz-vesz), hogy fű alatt elindul-e már a kényszertörlési eljárás (attól ne nyugodjon meg, hogy nem kapott erről írásos értesítést, mert vagy nem is kap, vagy hónapokkal később visszamenőleges hatállyal), mert ezzel lezárul egy üzleti év, minden beszámolót, bevallást ehhez kell igazítani. Ha ilyen nincs folyamatban, akkor a törölt adószám ellenére az üzleti év a szokásos mérlegfordulónappal zárul (normál esetben 12.31.-én). Természetesen ebben az utóbbi esetben haladéktalanul neki kell látni a végelszámolásnak vagy szükség esetén a felszámolási eljárásnak.
papattila

Szakértői hozzászólás

c.g.zs. 2017-05-28 13:26:02

Kedves Attila, nagyon szépen köszönöm válaszát.
Üdvözlettel:Czuczor Mária

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra