Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Adószámols magánszemély


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kpesmtbt 2018-09-11 22:58:43


Nappali tagozatos egyetemi hallgató Sportoktató (Testépítő-Fitness) szakképzetséggel oktatási tevékenységet szeretne folytatni.
Tevékenységét szabad idejében, alkalomszerűen, hétközben, de leginkább hétvégeken szeretné, folytani. Előfordulhat, hogy vizsga időszakban egyáltalán nem vállalná a szolgáltatás végzését.
Fitness teremmel nem rendelkezik, vagy is önállóan fitness termet nem üzemeltetne. A tevékenységét -más vállalkozás által üzemeltetett- fitnes teremben, vagy a szolgáltatást igénybe vevő által biztosított, meg jelölt helyen végezné.
Kérdéseink:
Ezt a tevékenységét adószámos magán személként végezheti e?
A tevékenység a 855101 OTVJ kód alá tartozik- Sport és szabadidőképzés-, így a pénztárgép használatára nem kötelezett.
A tevékenység folytatása nem egy állandó helyen történik, így ezzel kapcsolatosan van e valamilyen bejelentési kötelezettsége, esetleg valamilyen plusz feladata.
A segítséget előre is köszönöm.
K.M

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-12 05:23:56

Kedves Mariann,
Értelmezésem szerint igen, az alkalomszerűen végzett sportoktatás belefér az adószámos magánszemély elég nehezen körülhatárolható kereteibe. Ha valóban oktatásról van szó és nem a 9313 vagy 9604 szám alá sorolt tevékenységről (ezeknél nem meghatározó, hogy személyesen nem ő üzemelteti a termet vagy változó helyen nyújtja a szolgáltatást!), akkor valóban nem kell pénztárgépet használni. Mivel nem tartozik bele a vállalkozó fogalmába, így nem lesz alanya az ipa-nak. Érdemes megemlíteni, hogy a tevékenysége eho köteles, melyet a kifizetőnek kell megfizetnie, ennek hiányában (magánszemély megrendelő esetén) a szolgáltató magánszemélynek.
papattila

Szakértői hozzászólás

kpesmtbt 2018-09-12 07:46:00

Attila!
Köszönöm a gyors választ.(A tervek szerint edzésprogramok összeállítása, sportfoglalkozások vezetése, irányítása volna a tevékenység.)
Üdv.Marianna

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra