Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Adószámos magánszemély


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

iki 2018-09-18 13:52:43

Üdvözlöm
Az egyik ismerősöm adószámos magánszemélyként művészeti galériát üzemeltetné. Azt a rendszert találta ki, hogy alkotókkal szerződést kötne a tárolás-elhelyezés és eladásból származó jutalék igénye tekintetében, amikor el kell a mű elismervénnyel át venne az értéket azzal a feltétellel hogy az alkotó 7 napon belül névre szóló számlát állít ki. A kérdésem az lenne, hogy ebben a rendszerben helyt áll-e fent leírtak illetve esetleg van-e más megoldás ?
Előre köszönöm a válaszukat.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-19 19:40:30

Értelmezésem szerint erre nem alkalmas az adószámos magánszemély formáció, ez minimálisan egyéni vállalkozós történet. Egyébiránt a konstrukció működőképes, bizományosi értékesítésnek hívják: a képzőművészeti alkotást a tulajdonos számlázza a vevőnek, a jutalékot meg a galériát üzemeltető a tulajdonosnak.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra