Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Adószámos magánszemély SZJA bevallása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Vicuska 2018-02-01 13:50:37

Tisztelt Szakértő!
Ügyfelem 2017. első félévében adószámos magánszemélyként végezte tevékenységét, majd kiváltotta az egyéni vállalkozói igazolványt ugyanerre a tevékenységre.
Az adószámos magánszemélyként folytatott tevékenysége veszteséges volt, ezt a veszteséget úgy tudom nem viheti tovább, azaz nem számít bele az egyéni vállalkozói tevékenységébe.
Az SZJA bevallását február 25-ig mint egyéni vállalkozó nyújthatja be, de csak az egyéni vállalkozó tevékenységből származó bevételeiről, ill. költségeiről számolhat el, az adószámos magánszemélyként elért veszteséget sehol nem kell kimutatni. Az erről szóló dokumentumokat természetesen a 2017. évi anyagában megőrizzük.
A kérdésem, hogy jól gondolom-e a fentiekben leírtakat.
Várom válaszát.
Köszönettel: Éva

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-03 08:45:51

Éva (barátainak Vicuska:),
Jól tudja, a magánszemélyes veszteségét nem számíthatja össze az egyéni vállalkozói elszámolásával (a bevallásban is máshol jelenik meg a két jövedelem levezetés). Attól függetlenül, hogy az önálló tevékenysége milyen eredménnyel zárult, az 53-as bevallásban le kell vezetni (bevétel mínusz kiadás= nulla jövedelem).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra