Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Adott támogatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

level07 2022-11-21 05:53:50

T. Önadózó! Önkormányzat a Vidékfejlesztési Program keretén belül támogatást nyert külterületi helyi közutak fejlesztésére, melynek intenzitása 95%. Az önerő összegére a külterületen gazdálkodók adják össze a pénzt. A Kft bizonyos összeget át is utalt az Önkormányzat által nyitott „Civil támogatások elkülönített számla” javára. Az összeg átutalása a „Támogatói szerződés” létrejötte alapján történt, ebben le van írva, hogy a támogatás céljellegű felhasználásának igazolása érdekében részletes elszámolást fog benyújtani az Önkormányzat a támogatóknak (határidő 2023.12.31.), valamint ha nem cél szerint használja fel az összeget, akkor a támogatást köteles visszatéríteni a támogatónak. A kérdés ezzel kapcsolatban ennek a tételnek a könyvelése (a kivonat alapján a 868. Adott támogatás főkönyvi számlán van könyvelve), valamint a társasági adóval és az áfával való kapcsolata. Köszönöm válaszát, Magdi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-11-21 14:52:16

Kedves Magdi,
Pénzügyi rendezéskor könyvelendő az egyéb ráfordításokkal szemben. A tao-ban akkor minősül elismert ráfordításnak, ha a Kft rendelkezik a támogatott Tao tv. 3.sz.mell.A)13.pontjában említett nyilatkozataival. Áfa vonatkozása nincs, mivel a támogatás nyújtása nem tartozik az Áfa tv. tárgyi hatálya alá.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra