Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Adóztatás helye


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ceasar 2017-07-14 07:59:44

Tisztelt Pap Attila!

Magyar székhelyű e.v. német cégnek szolgáltat. Fizikailag Németországban dolgozik, de magyar vállalkozóként számláz (közösségi szolgáltatás nyújtás).

Ebben az esetben melyik államban lesz biztosított, illetve hol fog a jövedelem után adózni (év végi SZJA bevallás)?

Ha esetleg Németországban kell a tb-t és a jövedelmadót bevallania és megfizetnie, akkor magyar vagy német könyvelőre lesz szüksége?

Köszönöm
Ceasar

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-07-15 12:54:54

Ceasar,
Bár a három törvény (Áfa,Szja,TB) egymástól függetlenül rendelkezik, jelen esetben a jövedelemadózás (kivéve, ha német telephellyel rendelkezik) és a biztosítás nagy valószínűséggel Mo-on marad. Az áfa teljesítési helye viszont No (a megrendelő gazdasági letelepedettsége), ha egyre gondolunk a "közösségi szolgáltatás" kifejezés alatt (Áfa tv. 37.§).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra