Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Áfa bevallás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

level07 2018-07-16 09:56:09

T. Papp Attila! Fordított adózású számla érkezett, melynek telj.ideje 2018.01.14. számla kelte 2018.04.17.Negyedéves áfa bevalló a vállalkozás. Úgy kell-e eljárni, hogy önellenőrzöm az 1. n.éves áfa bevallást oly módon, hogy a 01.lap 29. sorába fel kell tüntetni a számla szerinti összeget, majd a 2. n.éves áfa bevallásba beállítom, mint levonható áfát? Köszönöm a válaszát, Magdi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-07-16 15:39:23

Magdi,
Igen, sajnos önellenőrizni szükséges az 1.negyedévi áfa bevallást. Szerencse a balszerencsében, hogy a levonható adó (levonási jog esetén) ugyanebben a bevallásban szerepeltetendő, így ténylegesen fizetendő áfa nem keletkezik.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra