Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Áfa bevallás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kisrakos 2019-05-15 10:10:07

Tisztelt Szakértő! két témában kérném segítségét: 1. Konzuli képviselet részére végzett termékértékesítés,szolgáltatás nyújtása adómentes, a 1965-ös nyomtatványon be kell vallani? ha igen melyik soron? 2. Királyhágói Református Egyháznak van adószáma , de közösségi adószáma nincsen ( Romániában áfa mentes státuszuk van , ezért nem kell közösségi adószámot kérniük? , ez vagy igaz vagy nem) . Az egyház részére kiállítás rendezése történt , Magyarországról kivitt tárgyakkal. Kérdésem az lenne , hogy az áfa bevallás melyik sorában tudom ezt bevallani és az A60-as összesítővel van teendőm? Előre is köszönettel: Deákné Anikó

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-05-16 05:16:32

Kedves Anikó,
- Igen, szerepeltetni kell. Az adómentességet az Áfa tv. 107.§-a biztosítja, a bevallás 01.sorában van a helye (kitöltési útmutató 29.oldal).
- Nem ismerem a román áfa szabályokat, de szerintem a közösségi szolgáltatásokhoz a HÉA irányelv kötelező érvénnyel írja elő a közösségi adószám meglétét, azaz kellene, hogy rendelkezzen ilyennel. Annál is inkább, mert ennek hiányában a magyar partner nem tudja kiállítani az adómentes számláját és nem tud az A60-ason adatszolgáltatni. Az áfa bevallás 91-92.soraiban van a helye.
papattila

Szakértői hozzászólás

kisrakos 2019-05-16 09:26:06

köszönöm válaszát.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra