Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

ÁFA bevallás helyesbítése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kacsa 2017-09-20 18:41:02

Helyesbíthető-e az ÁFA bevallásban a "Nyilatkozat az Art. 37 § /4.a./ bekezdés" szerinti kódkocka? Véletlenül úgy küldtem el az augusztus havi bevallást, hogy nem X-eltem be a kódkockát, a küldés után azonnal észrevettem, jeleztem a NAV felé, ahonnan azt a választ kaptam telefonon, hogy minden módosítható, de ez nem. Nem mindegy, hogy 30 vagy 75 nap az ÁFA visszatérítés határideje.
R.Ilona

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-20 19:26:51

Ilona,
Szerintem sincs lehetőség a nyilatkozat önellenőrzés keretében történő pótlására. Ugyanis az Art. 49.§-a nem teszi lehetővé az adózói választás módosítását. Az pedig, hogy valaki él-e a 30napos kedvezőbb kiutalási lehetőségével, egy adózói választás.
papattila

Szakértői hozzászólás

kacsa 2017-09-21 12:06:40

Kedves Attila!
Köszönöm a gyors segítséget.
R.Ilona

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra