Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

ÁFA levonhatóság


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

hoffmanne72 2018-02-18 16:31:43

Tisztelt Szakértő!

Kezdő egyéni vállalkozó,a vállalkozás indítása előtti költségeket elszámolhatja indulás után az szja törvény szerint. A kérdésem hogy az ÁFA-t 1 évre visszamenőleg ezekre a számlákra az indulás első havi ÁFA bevallásában levonásba helyezhetem?
A törvényben ezt olvasom, jól értelmezem-e, hogy levonható?

"153/A.§ (1) A belföldön nyilvántartásba vett adóalany az adómegállapítási időszakban megállapított fizetendő adó együttes összegét csökkentheti:

a) a 120. § b) pontja, c) pont cb) alpontja szerinti, az ugyanezen adómegállapítási időszakban keletkezett levonható előzetesen felszámított adó,

b) az a) pont alá nem tartozó, az ugyanezen adómegállapítási időszakban vagy ezt megelőzően, de legfeljebb ezen adómegállapítási időszakot magában foglaló naptári évet megelőző egy naptári éven belül keletkezett levonható előzetesen felszámított adó összegével.
köszönöm:
Szilvi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-19 18:00:26

Szilvi,
Sajnos nem jól értelmezi, ami hiányzik a levonási joghoz, az az adóalanyiság, ami természetesen nincs a vállalkozás megkezdése előtt.
papattila

Szakértői hozzászólás

hoffmanne72 2018-02-19 18:24:23

köszönöm

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra