Gyorskérdés
KKV - Kis- és középvállalkozások

Airbnb számlázás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

susie 2023-10-04 18:20:35

Kedves Attila,
Van egy katás egyéni vállalkozóm, aki magánszemélyként közvetítő cég közreműködésével airbnb-n keresztül ad ki lakást. A közvetítő "szedi be" a pénzt, végzi az ingatlannal kapcsolatos teendőket,valamint kiállítják a számlát a vendégeknek a bérbeadó nevében.. 22 % jutalékért. Kiszámolják és beszedik az idegenforgalmi adót is, amit külön sorban feltüntetnek a bérbeadó nevében kiállított számlán. Minden költségük levonása után utalnak egy összeget a tulajdonosnak.Kérdésem: az így számlázott Ifa ugye nem a bevétel része? Az egész elszámolás elég zavaros, számomra az sem világos, hogy az általuk feltüntetett Ifa alap miképp jött ki, ez még tisztázásra szorul
Előre is köszönöm
susie

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-10-05 15:25:15

Kedves Susie,
Igen, jól [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra