Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

ALKALMI MUNKA


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Gerend6041 2018-08-02 09:37:17

Tisztelt Szakértő!

Alkalmi munka keretében foglalkoztattunk 3 munkanapon.
A kifizetett munkabér 37.800.-Ft volt túlórákkal együtt. Ez alapján a napi bér 12.600.-Ft, mely nem haladja meg a kifizetőként elszámolható költség korlátot.
Viszont, ha naptári napokra nézem a számfejtésre került keresetet, akkor az első és második napra számfejtett összeg meghaladja 12.700.-Ft-ot, amely feletti összeget a kifizető nem számolhatja el költségként.

Kérdésem, hogy az alkalmi foglalkoztatás keretében kifizetett munkabér költség elszámolhatóságát időszakonként kell vizsgálni, vagy naptári naponként?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-08-02 19:03:42

Olvasatomban munkaviszonyonként kell a minősítést elvégezni, azaz egy 3 napos foglalkoztatás esetén a teljes bért kell 3-mal osztani, hogy megkapjuk a napi bért, ezt kell viszonyítani a minimálbér napi összegének kétszereséhez.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra