Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Állateledel értékesítés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mazikkornelia 2018-07-30 10:08:41

Kedves Attila!
Egy kft. webáruházban állateledelt értékesít. Eu-n belül is szerez be árut, ami áfa nélküli.
Itthon olyantól is vásárol, ki 5%-s áfával értékesít, mert a NÉBIH rányomta az árura, hogy emberi fogyasztásra nem alkalmas, ezért állateledelként adta el a forgalmazó.
Nem áfa alanytól is szerez be árut.
Az a kérdésem, hogy a Kft milyen százalékos kulccsal értékesítse tovább ezeket az árukat? Eddig 27%-l adta tovább, ez megfelelő-e ha ezt alkalmazza?
Válaszát előre is köszönöm:
Nelli

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-07-30 11:01:35

Nelli,
Szerintem az Önök helyes adómértéke -eddig is és ezentúl is- a 27%, viszont az "5%"-os partnerük helytelenül jár el. Az Áfa tv. a 3/A számú mellékletében pontos megnevezéssel és vtsz hivatkozással adja meg azokat a termékköröket, amelyre a kedvezményes adókulcs alkalmazandó. Álláspontom szerint az emberi fogyasztásra alkalmatlan élelmiszer elveszti korábbi vtsz besorolását, így nem szerepelhet az említett törvényhely felsorolásában, következésképp a helyes adómérték 27%.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra