Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Alvállalkozói szerződés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gpinter 2018-04-17 18:05:17

Tisztelt Papati!
Alvállalkozó saját autójával végezné a megbízatást , de csak 1 ember van a munka elvégzésre, ahol a munka van. A megbízó akivel kötötte a szerződést ő tudna embert adni, milyen formában? Hogy lehetséges?
Köszönöm a válaszát
Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-04-17 19:58:00

Gabi,
Mivel nem ismerem az elvégzendő munka pontos mibenlétét, ezért csak valószínűsíteni tudom a lehetséges megoldást. Ha arról van szó, hogy olyan valami szolgáltatást (mondjuk fuvarozást) kell elvégeznie az alvállalkozónak, amihez csak autója van, embere nincs, akkor az egyik lehetséges megoldás, hogy bérbeadja az autóját. Ha ez nem működik, mert az irányítást is az alvállalkozónak kell elvégeznie, akkor vagy megbízási jogviszonyban, vagy (inkább jellemzően) munkaviszonyban tudja szabályosan foglalkoztatni a fővállalkozó munkavállalóját.
papati

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra