Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

AM értékhatár átlépése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

theodora77@freemail.hu 2018-12-16 14:15:35

Alanyi mentesként szeretném megkérdezni, hogy a könyvelői szerződéseket átvizsgálva éves összesen december hónapban a vállalkozás átlépné a 8 millios értékhatárt ha a nótorikus nem fizetőknek is ki lenne számlázva a havi dij. Kérdésem akik ez évben nem fizettek, vagy tartoznak a második félévvel( ez közel 200-400 ezer Ft) ki kell-e számlázni a vállalkozásnak és akkor már ÁFÁsan! Mert ezzel már átlépné az AM értékhatárt. DE mi van akkor, ha a vállalkozás bevallja és meg is fizeti az ÁFÁ-t de neki az ügyfelek meg nem fizetik meg? Mi a teendő ebben az esetben? Valaki nem volt ilyen helyzetben? Eddig az volt a rendszer mindenki tárgyhó 10-ig kp-ben fizette a szolgáltatás díjat, de vannak elmaradottak akik felénk sem jöttek. Az érték határ átlépése miatt meg az ÁFA törvény teljesen más hogy vizsgálja a dolgot. Köszönöm a válasz előre is.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-12-18 05:48:40

Sajnos csak az első kérdésére tudok használható választ adni: ha a szolgáltatást szerződésszerűen elvégezte, köteles 15 napon belül kiállítania a számláját, függetlenül attól, hogy milyen a partnere fizetési hajlandósága. Az alanyi adómentesség határát a számlákon szereplő (áfa) teljesítési dátum szerint kell figyelembe venni, függetlenül azok pénzügyi rendezettségétől. Ami pedig a nemfizető ügyfeleket illeti, két lehetősége van: 1. igazi lúzerként ingyen dolgozik nekik, miközben a kollégáknak sajnáltatja magát 2. azonnal elzavarja őket, lehetőség szerint annyi bosszúságot okozva nekik, amennyit a jogi lehetőségei megengednek. Bocsánat az őszinte szavakért, Önért teszem :)
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra