Gyorskérdés
KKV - Kis- és középvállalkozások

Ápolási díj mellett egyéni vállalkozás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ditke58 2018-03-06 18:38:56

Tisztelt Szakértő!
Közeli hozzátartozóm betegsége miatt ápolási díjban részesültem. Időközben egy kis büfét nyitottam ( még az üzlethelyiség is nagyon kicsi) Az ápolási díjam elvették illetve közölték, hogy a kettő együtt nem megy. Az önkormányzat nem igazán tudott érdemi választ adni és elküldött a NAV-hoz. A NAV-nál közölték nem az ő hozzájuk tartozik.
A vállalkozásomban csak 3 órát dolgozom , a maradék 4 órát alkalmazott végzi. A kérdésem az lenne, tényleg nem kaphatok ápolási díjat,mert egyéni vállalkozó vagyok, még ha csak 3 órát vagyok a vállalkozásomban?
Köszönöm megtisztelő válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-03-07 18:07:30

Értelmezésem szerint Önnek jár az ápolási díj a leírt üzemeltetés mellett, kérje az önkormányzattól (mert ők az illetékesek, nem a NAV), hogy jelöljék meg a jogszabályban (1993.III.tv.) a pontos kizáró okot és ezt adják írásban.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra