Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Autóbérlés cégautóaadó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

klabea 2018-11-05 08:46:44

Sziasztok! Kérdésem az lenne, hogy ha autót bérelek a MOL LIMO-n keresztül, akkor a számlát elszámolom az okés, de mivel cég vagyok ki fizeti a cégautóadót? És az áfát visszaigényelhetem?

Köszönöm

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-11-06 18:48:58

Magyarországi (hatósági nyilvántartásban szereplő szgk vonatkozásában) bérlet esetén a cégautóadó az autó tulajdonosánál merül fel. Ami az áfa-ját illeti a 120.§ generális szabálya alapján helyezhető levonásba, azaz olyan mértékben, amilyen mértékben adóköteles tevékenységet szolgál.
papattila

Szakértői hozzászólás

klabea 2018-11-07 06:37:03

Felhívtam a NAVot, ott sem tudták eldönteni, hogy ez a rendszer minek minősül. A MOL LIMO olyan rendszer, hogy applikáción meresztül meg tudod nézni hol van szabad autó. Odamész, beülsz, elmész a célodig és otthagyod. Erre megkapod a számlát. A MOL lerakott X autót Budapesten, amit ilyen rendszerrel, mint a zöld biciklit lehet használni. Azt mondták a navosok, hogy az ilyet ők is tovább kérdezik a minisztériumtól.

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-11-09 09:13:29

Igen, pont a leírtak miatt gondolom azt, hogy tartalmában bérletről van szó, így annak adójogi kezelését indokolt alkalmazni (Art.2.§). De kíváncsian várom az NGM véleményét, ami természetesen ettől eltérő is lehet.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra