Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Autópálya matrica elszámolása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

anikokovacs 2017-05-16 02:13:57

Oktatási intézmény dolgozóinak a saját/házastárs tulajdonában lévő személygépkocsi hivatali célú használata esetén kiküldetési rendelvényen számolja el a NAV által közzétett üzemanyag normaköltséget+15 ftot. Ha a dolgozó rendelkezik az iskola nevére kiállított autópálya, úthasználati díj és parkolási költség számlákkal, akkor ezen költségek is a nornaköltséghez kapcsolódóan adómentesen elszámolhatók a rendelvényen? Mikor lépne be a cégautóadó fizetési kötelezettség? Bonyolítja a helyzetet ha a dolgozók a marica díját a mobiljukon vásárolnák meg? Ez esetben nem világos hogy milyen bizonylat alapján számolok el és milyen módon. Hogy kerülne rögzítésre, könyvelésre ez a könyviteli rendszerben? Saját vagy az intézmény hivatali mobiljáról előnyösebb ha vásárolna?

Témanyitó hozzászólás

anikokovacs 2017-05-16 02:52:28

Tisztelt szakértő!
Előző kérdésemet kiegészíteném még azzal is, hogy ha van olyan dolgozó aki zárt végű lízing szerződéssel rendelkezik, akkor az ő esetében, amennyiben cégautóadó fizetési kötelezettség lép fel milyen kötelezettségnek kell elget tennie? Mivel 2017-től változás állt be a "tartós bérlet" esetében ez vonatkozhat a fenti konstrukcióra is?

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra