Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Autópályahasználat, parkolás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

europack 2018-09-23 16:26:54

Kedves Attila!
A KFT tagjai tagként, illetve munkaviszonyban működnek közre. Céges szgk nincs, a saját gépkocsi használatát nem számolják el költségként. A munkájukhoz használják a személyautójukat. Kérdés: parkolási díjat, illetve esetenként autópálya használati díjat a tevékenységük során a gépkocsikkal kapcsolatban elszámolhat-e a társaság ? Van ennek bármilyen adóvonzata azon kívül, hogy nem vonja le az áfát?
Köszönettel: Emese.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-23 19:42:30

Kedves Emese,
Igen, elszámolhat autópályadíjat, kiküldetési rendelvény alapján, a kiküldetésre jutó futásteljesítmény arányában, adómentesen. Parkolási díjat a cég nevére szóló számla és kiküldetési rendelvény alapján, adómentesen. Áfa az Áfa tv. 124.§-ában található tiltás miatt nem helyezhető levonásba, még névre szóló számla esetén sem.
papattila

Szakértői hozzászólás

europack 2018-09-24 07:48:30

Köszönöm a gyors választ! :))

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra