Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Befektetéshez kötött életbiztosítás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

EURO-KONTIRTAX KFT. 2018-12-04 14:52:09

Tisztelt Szakértő!
Egy Kft. befektetési egységhez kötött életbiztosítást fizet évek óta, melynek a kedvezményezettje magánszemély, így a díjak személyi jellegű ráfordításként kerültek elszámolásra. Az adótörvények változása miatt e szerződést felmondta. A biztosító kevesebb áron vásárolta vissza a biztosítást, mint a befizetések összege. Ezt az összeget a biztosító közvetlenül a Kft. osztrák banknál vezetett értékpapír számlájára vezette át. A bank azt a tájékoztatást adta az Ügyfelünknek, hogy , mivel jövedelme nem keletkezett, ezért adózási kötelezettsége sincs, csak majd, ha az értékpapírok eladásra kerülnek.
Kérem szíves állásfoglalását arról, hogy ezen visszavásárlás keletkeztet-e bevételt és adófizetési kötelezettséget a Kft-nek.
Köszönettel: Erika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-12-07 17:12:48

Kedves Erika,
A visszavásárlási összeg egyéb bevételként könyvelendő a társaságnál, így az adózás előtti eredmény részeként tao alapot képez.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra