Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mantarkft 2017-11-24 13:53:20

Kedves Attila !
Az alábbiban kérném segítségét:
Egy cég munkavállalójára ( ügyvezetőre) befektetési egységekhez kötött életbiztosítási szerződést kötött. A szerződés teljes életre szól. Biztosítási szolgáltatások : haláleseti szolgáltatás, baleseti halál esetén szolgáltatás , baleseti eredetű maradandó egészségkárosodásra vonatkozó szolgáltatás .A kötvény tartalmazza a visszavásárlási lehetőséget is ( szerződés megszűntetése ) , továbbá egy nyugdíjprogram záradékot is.
A díjat éves rendszerességgel a Kft fizeti, a szerződött a Kft, biztosított a munkavállaló , kedvezményezett a munkavállaló hozzátartozói.
Fentiekben vázolt biztosítás esetén milyen adóvonzatok merülnek fel mind a munkáltató , mind a munkavállaló részéről.
Előre is köszönöm !
Andrea

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-11-24 15:32:04

Andrea,
A leírtak alapján nekem egy kockázati biztosításnak nem minősülő teljes életre szóló személybiztosításnak tűnik (whole life biztosítás), ami 2017.12.31-ig adómentes az Szja tv. 1.sz.mell. 6.9. alapján. Fontos, hogy a 08-as bevallásban adatszolgáltani kell a kifizetésről. Mivel a biztosítások elég kacifántosak tudnak lenni, így mindenképp érdemes a biztosító tájékoztatását is kikérni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra