Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Behajthatatlan, elévült követelés, kötelezettség


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ferzsebet 2018-02-07 12:51:57

Tisztelt Pap Attila!
Még az előző témában kérdezném. A (tulajdonképpen csak papíron létező) nemlétező követelést az ügyvezető nyilatkozata alapján (mivel a társaságot a cégbíróság már meg is szüntette, így tőlük nem lehet kérni semmit), hogy kiegyenlítésre kerültek a számlák, a pénztárral szembe bevételezhetem 2017-ben? Milyen dátummal kellene elkészíteni a nyilatkozatot? A társaságot meg is akarják szüntetni. Válaszát köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-07 19:20:17

Mivel az ügyvezető nyilatkozatán kívül nem lesz más okirat, ami hitelt érdemlően alátámasztaná a vevői követelés kiegyenlítését, ezért a legkisebb adókockázattal az jár, ha a pénztárral szemben vezetik ki, még 2017-ben, az évzárás előtt.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra