Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Beltag csere


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

FIV Bt 2018-01-08 06:50:06

Tisztelt Szakértő! Kérném szíves segítségét az alábbi esetben: Adott egy Bt 150 000,-ft törzstőkével ,.X beltag 100 000,-ft és Y kültag 50 000,-ft törzstőkével. 2018.01.01-vel a Bt. X beltagja- kültag lesz és Y kültag- beltaggá válik. Az X beltag ajándékozási szerződéssel átad 50 000,-ft törzstőkét Y kültagnak és a módosított társasági szerződés alapján már Y mint beltagnak 100 000,-ft és X mint kültagnak 50 000,-ft törzstőkéje lesz. X és Y is rendelkezik máshol 36 órán túli munkaviszonnyal.Y beltag az ügyvezetést munkaviszonyban/ rész munkaidőben/ látja el és munkaviszonyban munkát is végez a BT tevékenységében. X kültag társas vállalkozóként személyesen közreműködik a BT tevékenységében díjazás nélkül.A Bt. könyvelésében a kültag-beltag cserét , az ajándékozást, a NAV felé a változásokat hogyan helyes átvezetni, bejelenteni, milyen járulék vonzata lesz a részmunkaidős ügyvezetésnek pl. heti 15 órában? Köszönöm a segítséget.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-09 06:05:54

A jegyzett tőke változást a főkönyvben is rögzíteni szükséges a cégbírósági végzés alapján. A munkaviszonyos beltag esetében a munkabér képezi a járulékok/adók alapját, a kültag esetében -bár társas vállalkozóként biztosítottá válik és a havi 08-as bevallásokban is adatszolgáltatni kell róla- viszont nem keletkezik fizetési kötelezettség.
papattila

Szakértői hozzászólás

FIV Bt 2018-01-09 06:34:00

köszönöm .

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra