Gyorskérdés
AIR - adózó és az adóhatóságok, képviselet, adóigazgatási eljárás, ellenőrzés, jogorvoslatok

Beltag halála, képviselet


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nycsili2 2021-07-03 06:13:07

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném kérdezni, hogy egy BT beltagja meghalt, az ő nevén és cégkapuján keresztül voltak a bevallások beküldve. Mint könyvelő egyéni vállalkozóként bejelentettem magam az EGYKE-n mint meghatalmazottat, ezt a nav el is fogadta. Hogy tudom most beküldeni a bevallásokat? A cégkapun keresztül nem tudom, mert nincs meghatalmazásom, ügykezelőként nem tudnak bejelenteni, mert az ügyvezető meghalt, az ő ügyfélkapujába már nem lehet belépni. A saját ügyfélkapumon beadhatom, nem lesz baj, hogy nem cégkapun keresztül adtam be? Vagy nem tudom beadni? Köszönöm segítségét!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-07-05 10:04:06

Amíg nincs új beltag, addig a kültag jogosult a cég nevében eljárni, viszont ezt a cégbíróságnak jelezni szükséges. Ő adhat újabb meghatalmazást, hogy ügykezelőként eljárhasson a cégkapun keresztül. A saját ügyfélkapuján keresztül nem fog működni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra