Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Bemutató darab adózása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

csupa 2018-12-16 20:21:56

Ügyfelünk könyvkiadással foglalkozik, és az újonnan megjelent regényének 1-1 példányait adná oda könyvesboltok, áruházak stb.részére ami aztán maradna is az üzleteknél. Ebbe a példányba bele lehetne lapozni, olvasni stb.Ezen bemutató példányok adóvonzata érdekelne, szerintünk ez megfelel a "minta" fogalomnak, és mint ilyen adómentes de nem vagyunk benne biztosak lehet hogy már az üzleti ajándékba tartozik inkább és Szja fizetendő utána?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-12-18 17:19:37

Két adójogi vetülete lehet a kérdésbeli esetnek. 1. Áfa: sajnos nem fér bele az áruminta fogalmába, mivel pont úgy néz ki, mint az eladásra szánt termék. Következésképp az ingyenes átadás áfa fizetést eredményez, feltéve, ha az előállításhoz áfa levonási jog kapcsolódott. Ötlet: ne adják oda (papíron) véglegesen, csak adják ingyenes használatba (soha napjáig). 2. Szja: mivel nem magánszemély kapja, így nem vetődhet fel jövedelemadó fizetési kötelezettség.
papattila

Szakértői hozzászólás

csupa 2018-12-27 15:47:26

köszönöm az ötletet!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra