Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Beolvadásos kiválásnál keletkezik-e a magánszemélynél jövedelemalap ?


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

retep681 2017-05-09 17:13:44

Tisztelt Szakértő !
“ A “ kft nek 3 magánszemély tagja van egyenlő arányban ( 1000-1000-1000 e Ft törzsbetéttel ) . “B” Kft –nek szintén ugyanaz a 3 magánszemély tagja van szintén egyenlő arányban .
Az “ A “ Kft-ből kiválik a 3 magánszemély , úgy hogy visz 100.000 eft értékű ingatlant , 98.000 eft értékű saját tőkét és 2.000 eft értékű kötelezettséget , majd ezzel az állománnyal beolvad a “B” Kft-be , azaz egy beolvadásos kiválás jön létre . ‘ A ‘ Kft-nek továbbra is ők maradnak a tulajdonosai , továbbra is egyenlő aranyban .
Kérdésként merül fel , hogy a magánszemélynek keletkezik-e ezen ügylet során jövedelme , vagy csak akkor amikor a ‘'B “ Kft-ben való részesedését értékesíti ? Ha esetleg keletkezik akkor az hogyan számítodik ?

Válaszukat előre is köszönöm,

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-05-10 05:43:06

Értelmezésem szerint nem keletkezik az átalakuláskor leadózandó jövedelmük, az átalakulással szerzett üzletrész esetleges értékesítésekor viszont a teljes eladási ár adóalapot fog képezni (ami adózott pénzből történt befektetés lehetne, az "A" jegyzett tőkéje, de ebből nem kerül felhasználásra az átalakuláskor egy forint sem).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra