Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Bérbeadás.


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

suhajdane 2018-04-17 16:58:51

Tisztelt Címzett!
A kérdésem a következő lenne. Kft a telephelyét , vagy egy részét bérbeadná. A tevékenységi körében benne van a bérbeadás.
Hogyan adózik ill. a számlát áfa-san vagy áfa-nélkül állitja ki.

Köszönöm.
Suhajdáné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-04-17 19:11:02

Kérdés, hogy mit értsünk "telephely bérbeadáson". Ha kizárólag az ingatlanát adja bérbe, akkor alap esetben tárgyi mentes szolgáltatásról van szó (kivéve, ha élt az adókötelessé tételi jogával -Áfa tv. 88.§-). Ha e mellett tárgyi eszöközöket is ad bérbe önálló szolgáltatásként, akkor erre az adómentesség nem alkalmazható, áfa felszámításával kell számláznia. Megjegyzendő, hogy az is az ingatlan bérbeadás részének tekintendő, ha az ingatlan működtetéséhez szükséges tárgyi eszközök is bérbeadásra kerülnek (Áfa tv. 65.§). Praktikusan ez utóbbi olyan, mint amikor bútorozottan adnak ki egy lakást, attól az még teljes egészében ingatlan bérbeadás.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra