Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Bérbeadás számlával


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ceasar 2018-10-02 11:25:32

Tisztelt Pap Attila!

Adószámos magánszemély ingatlant ad bérbe ÁFA-mentesen kifizetőnek.
Helyes-e úgy kiállítania a számlát, hogy 3 sorban feltünteti: teljes bérleti díj - levont adóelőleg = fizetendő? És a számla aljára csak a fizetendő összeg kerül?

Továbbá gondolom, hogy ahhoz, hogy a kifizető le tudja vonni és be tudja vallani az SZJA-t, számfejteni is szükséges, annak ellenére, hogy számlát is kap róla?

Köszönöm
Ceasar

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-10-03 05:52:54

Kedves Ceasar,
A számla ilyen formában való kiállítása sem adójogilag, sem számvitelileg nem kifogásolható. A "számfejtést" nem írja elő semmilyen jogszabály, viszont valóban be kell vallania a kifizetőnek, adóelőleg visszatartási és befizetési kötelezettsége van és ez független attól, hogy számla vagy egyéb számviteli bizonylat ellenében történt a kifizetés.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra