Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Bérelt ingatlanon végzett felújítás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

aranyrög 2018-04-09 14:23:48

Tisztelt Pap Attila!

Egyéni vállalkozó ( aki áfa alany) áfamentesen bérel ingatlant másik egyéni váll.-tól.A bérbevevő amennyiben felújitást tervez akkor annak értékét ki kell hogy számlázza a bérbeadónak vagy a bérleti dijból rendezhetik? Illetve a felújitás áfáját visszaigényelheti?
Köszönettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-04-11 19:35:15

A kérdésből ítélve, a bérleti szerződés alapján a bérbeadó hajlandó átvenni a felújítás értékét. Pénzügyileg rendezhetik a bérleti díjból, de mindkét félnek számláznia kell a saját ügyletét. Igen, levonásba helyezheti az ev a felújítás áfa-ját, feltéve, ha adóköteles tevékenységhez hasznosul (ilyennek minősül az áfa-s továbbszámlázás is).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra