Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Bérjegyzék aláírása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bobe55 2018-03-28 15:37:18

Kedves Szakértők!
Érdeklődni szeretnék, hogy mivel a MT-ben nincs be az sem, hogy kell, de azt sem, hogy nem kötelező a bérfizetési jegyzéket aláírni (saját kezűleg a munkáltatónk és a munkavállalónak), akkor az e-fizetési jegyzék kiküldése lehet elismervény az átvétel igazolására? Konkrétan kiküldöm a dolgozó e-mail címére (a program által), majd az e-mailben az "ide kattintva" címre a dolgozó rámegy, s visszaigazolja, hogy megkapta. Ez elég? Mi van, ha soha nem kattint rá, akkor is azzal, hogy elküldtem neki e-mailben, megvalósul az "átvétel"? Vagy ellenőrzésekkor (korábban is lett így kiküldve, s mégis kérte az ellenőr) mivel tudok érvelni, hogy ne kérjék a saját kezűleg aláírt bérpapírt?
Várom válaszukat!
Böbe

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-03-28 19:47:30

Böbe,
Nem feltétlen a bérjegyzéket kell a dolgozónak aláírnia, hanem a nettó bérének átvételét (bármilyen) igazoló bizonylatot, a pénzmozgással egyidejűleg. Véleményem szerint erre nem alkalmas az e-mailen (utólag) kiküldött átvételi elismervény. Ezen kívül a munkáltatónak igazolható módon olyan bizonylatot kell átadnia, amiből a dolgozó pontosan tudja követni, hogy milyen tételekből tevődik össze a bruttó bére és ezt milyen levonások terhelik.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra