Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Bérleti díj - levonás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Botosne76 2018-05-15 10:13:31

Tisztelt Attila,
Segítségét szeretném kérni abban, ha EU-ban élő magyar személy bérbe adja itthoni lakását, ingatlanját, akkor ezzel szemben elszámolhatja-e költségként az EU-ban bérelt lakás célú ingatlan bérleti díját? Ha igen, akkor hogyan kell forintosítani? Az SZJA tv. 17§ (5)-ben "más településen bérbe vett lakás" szerepel.
Előre is köszönöm válaszát!
Szép napot!
Bné Brigitta

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-05-15 19:36:18

Brigitta,
Mivel az Szja tv. nem korlátozza a "más településen" fogalmát belföldre, így a Mo-on adóköteles bérbeadásból származó jövedelemmel szemben érvényesíthető a külföldön felmerült bérleti díj kiadás is. Az árfolyamot a törvény 6.§-a alapján kell meghatározni, azaz vagy a felmerülés napjának árfolyamán, vagy a megelőző hónap 15.napján érvényes MNB árfolyamon, az adózó választása szerint.
papattila

Szakértői hozzászólás

Botosne76 2018-05-16 07:33:56

Köszönöm szépen!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra