Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Betegállományon lévő dolgozó bértámogatása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

falucskam@szijj.hu 2020-04-30 10:37:06

Tisztelt Uram!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a csökkentett munkaidős foglalkoztatáshoz kapcsolódó bértámogatást szeretné igénybe venni a cégünk. Az NFSZ honlapján a gyakran ismételt kérdések között szerepel, hogy támogatásban részesíthető az a munkavállaló is aki betegállományban van. Ezzel kapcsolatban felmerült az a kérdés, hogy az egyik dolgozónk, 2019 decemberétől folyamatosan betegállományban van, táppénzben részesül. Műtétre előjegyezték amit a vészhelyzetre való tekintettel elhalasztottak. Nem tudni mikor tud újra munkába állni.
Kérdésem ezzel kapcsolatban a következő:
1. Mivel a munkavállaló betegállományban van és határozatlan ideig azon is marad, ha megállapodik a munkáltatóval a csökkentett munkaidőkeretben (3 havi átlagban) a 3 hónapos bértámogatási időszakra értelmezésem szerint megkapja a táppénz ami az alapbérének a 60% és ezen felül még a bértámogatással kiegészítetve a teljes nettó alapbérét?


Segítségét előre is köszönöm

Üdvözlettel

Sz. F. Mónika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-04-30 17:04:18

Kedves Mónika,
Jóllehet maga a rendelet nem zárja ki a bértámogatásból a keresőképtelen dolgozókat sem, ugyanakkor én úgy gondolom, hogy ha nincs keresetvesztesége, akkor a táppénzétől fog elesni, illetve annak a keresetveszteséggel arányos részétől.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra