Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Betegszabadság munkaszüneti napon


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

level07 2018-02-03 07:35:35

T. Önadózó! Betegszabadsággal kapcsolatban kérnék segítséget: A munkavállaló január 1-től folyamatosan betegállományban van (áthúzódó előző évről). A január 1-e munkaszüneti nap volt. A kérdésem az, hogy erre a napra betegszabadságot kell-e számfejteni részére, vagy nem betegszabadság a jogcím, hanem távolléti díj 70%-a - ami nem tudom milyen jogcím lehet -, illeti meg az alább idézett Mt. 146§ (4) bek.szerint? Vagy úgy kell érteni, hogy erre a napra is jár a betegszabi?
„(4) A (3) bekezdés d) pontjától eltérően, ha a munkavállaló a munkaszüneti napon keresőképtelen, részére a távolléti díj hetven százaléka jár. Nem illeti meg távolléti díj, ha a keresőképtelenségére tekintettel táppénzben vagy baleseti táppénzben részesül.” Köszönöm a választ, Magdi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-03 09:47:24

Magdi,
Munkaszüneti napra nem lehet szabadságot elszámolni, következésképp BSZ-t sem. Fix béresnél normál munkaszüneti nap, órabéresnél pedig távolléti díjjal számfejtendő.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra