Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

BHTL. c. nyilv. adótart


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

45679 2018-06-02 22:23:50

Tisztelt Szakértő!
2012.09,10 havi játékadó adónemen egy cégnek tartozása keletkezett. Behajtani nem tudták többször is próbálkoztak a NAV munkatársai ezért 2015.01.01-én BHTL. c nyilv adótart. címen le is mínuszolták. Az
lenne a kérdésem, hogy mikor évül el a tartozás? Mert úgy tudom, hogy attól függetlenül az elévülési idő végéig még figyelik az adózót.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-06-03 08:42:25

Helyes a sejtése: azért mert eltűnt az adófolyószámlájáról behajthatatlanság címén, még nem jelenti azt, hogy el is évült. A behajtáshoz való jog annak az évnek az utolsó napjától számított 5.év végén évül el, amelyikben az adót bevallották illetve be kellett volna vallani.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra