Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Bitcoin kereskedés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

tothkornelia 2018-06-18 10:17:22

Egy kft bitcoin automaták üzemeltetésével foglalkozik , más tevékenységet jelenleg nem végez. Ha jól gondolom, a beszerzésekhez (anyagktg, bérleti díj, stb) áfa levonás nem kapcsolódhat (így a korábban levonásba helyezett adót is önellenörizni szükséges).
Másik cég pedig az ilyen automaták bérbeadásával (mely áfás tevékenység), valamint a későbbiekben az automaták üzemeltetésével is foglalkozni szándékozik, az áfa arámyosítás szabályait kell mejd alkalmazni.
Köszönöm válaszát!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-06-19 18:03:16

Igen, én is azt gondolom, hogy a bitcoin automaták üzemeltetése nem minősül adóköteles tevékenységnek, így nem jogosít áfa levonásra. Ami pedig a jövőt illeti, valóban szükség lesz arányosításra.
papattila

Szakértői hozzászólás

tothkornelia 2018-06-19 19:23:31

Tisztelt papattila!
Köszönöm a válaszát. Még egy kérdésem lenne, ami gondot okoz. Tavalyi évben a kft (aki bitcoin automatákat ad bérbe; egyébként 2017-ben alakult ), automatákat szerzett be angliai vállalkozótól, csak adásvételi szerződés van erről, az eladó közösségi adószámát próbáltam kideríteni, de a sajnos nem jártam eredménnyel, számlát nem kapott a vevő, csak szerződés van. Az adásvételi szerződéshez csatoltak ugyan egy korábbi számlát, ami az angol vevő nevére szól, aki egy cseh partnertől vásárolta a gépeket (áfásan), nem tudom ennek van-e jelentősége. Áfát érinthet-e az adásvétel ebben az esetben? Ha esetleg tudna abban segíteni, kihez fordulhatnánk ez ügyben, megköszönném, valamint aki a kriptovaluták kereskedésében otthonosan mozog!
email: thkorneli2@gamil.com

Felhasználói hozzászólás

tothkornelia 2018-06-19 19:37:51

email helyesen: thkornelia2@gmail.com

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra