Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Bizományos értékesítés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Balutimi 2024-05-02 10:45:06

Tisztelt Szakértő!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy ha van egy katás egyéni vállalkozó, aki lakásbutikot üzemeltet és ruhák nagy részét cégtől szerzi be aki számlát ad neki és ezt ő tovább számlázza kizárólag magánszemélyeknek.
Viszont van olyan szintén katás vállalkozó aki bizományba adja át a termékeket neki eladásra és ha sikerül az értékesítés, akkor hogy történik ennek az elszámolása? Számlát nem tudnak egymásnak adni, mivel nem magánszemélyként működnek (hanem katás vállalkozó mind a kettő).
Ha a lakásbutikos ev. számlát állítana ki a termékekről (ami bizományban van nála), akkor annak a beszerzés oldala, hogy jelenik meg ebben az esetben az ő könyvelésében, amikor nincs róla számlája?
Vagy esetleg a bizományostól kérjen nyugtatömböt és ezeket az értékesítéseket abba írja? Ha igen milyen összegben,mert itt keletkezik árrés az ő nyeresége. Azt hogy számlázza ki?

Segítségét előre is köszönöm: Balutimi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-05-03 08:52:21

Kedves Balutimi,
Ez a katás-katás kapcsolat semmilyen konstrukcióban nem fog működni: se [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra